Toyota Sports 800 | Bokser svog vremena | Trio Driver Blog

9 Апр 2015 | Author: | No comments yet »
Toyota Sports 800

Toyota Sports 800 – Bokser vremena

Napisao: Nikola


U deceniji nakon Drugog rata, dogodila se svojevrsna sportskih automobila. Drumovima zemalja obe strane Atlantika su da krstare raskošni modeli performansi, raznovrsnih konstruktorskih ali sa brzinom kao zajedničkim imeniocem. na drugom kraju sveta, u Japanu, stvari su se odvijale sporije. Automobilska industrija je u vremenu bila u povoju, a 1945. godine gotovo da nije ostalo.

Nakon proizvodnja motornih vozila se reaktivirala, pri čemu su njen procenat činila laka vozila. Kamioneti sa tri točka i manje nosivosti bili su učesnici u obnovi japanske Ponudu putničkih vozila su činili minijaturni Kei automobili, jeftinom, a pouzdanom i ekonomičnom

Krajem 1950. godina, staje na noge i počinju da se prvi “kosooki“ sportski Rastuća prodaja kabrioleta Datsun, pokazala je da je tržište izlazećeg Sunca spremno za većih performansi, ohrabrujući domaće proizvođače da se uključe u taj Za razliku od svojih pandana iz i Amerike koji su imali ispod haube po osam i cilindara, japanski sportisti su se mnogo skromnijim motorima, ali i cenom.

Posle Datsuna, ulazak u segment sportskih najavila je Toyota 1962. Svetlost tokijskog salona je prototip označen kao Publica Futurističke, „čiste“ linije dvoseda, u najboljem smislu su na kreacije evropskih dizajn Na razvoju prototipa glavni bio je Tatsuo Hasegawa, inženjer sa bogatim iskustvom iz avionske Autentično rešenje predstavljao je krov u obliku kupole, se pri ulasku putnika pomerao Po želji, kupola je mogla da se pri čemu se automobil pretvarao u roadster. Mehaničku osnovu je kompaktna limuzina Publica, je pokretao dvocilindrični vazduhom bokser motor. Japanska željna dinamičnijih automobila, je dočekala prototip i Toyota zeleno svetlo za razvoj modela. Na datom projektu, inženjeru Hasegawi pružio je Shozo Sato koji je kao pozajmica kompanije Datsun.

Tri godine kasnije, u proizvodnju Toyota Sports 800, sa oznakom UP15 – prvi visokih performansi u istoriji Mališa dugačak svega mm je u domovini dobio nadimak (Toyota 8). Prilikom evolucije od do serijske verzije pokretna je ustupila mesto konvencionalnim dok je ostatak vozila pretrpeo restilizaciju. Duet Hasegawa/Sato je automobil izuzetno dopadljivog i dizajna, koji bi se suvereno u utakmicu sa domaćim rivalima: Fairlady, Honda S500 i Compagno.

Odmah po ulasku na tržište godine, Sports 800 postaje serijski automobil sa odvojivim iznad sedišta, prestigavši čak i 911 Targa. Tipični dizajnerski bile su fluidne linije velike okrugle svetlosne uzana maska hladnjaka i klasičnih branika. Proporcije su tipične za segment – dugačka kratak rep i fastback profil. je bila dosledna tadašnjoj – spartanski opremljena, lišena sa minimalističkom instrument tablom sa merača. Vlasnici željni u kosi mogli su da jednostavnim aluminijumske krovne ploče u Yota-Hachi pretvore u otvoreni

Napredno konstruktorsko rešenje je monokok karoserija, a zbog aluminijuma na većini panela je velika ušteda na masi. automobila je poput koncepta bio vazdušno hlađen bokser sa dva ventila po cilindru i dva karburatora. zapremina je kod početne verzije 790ccm, a iz motora su se oslobađale 44 snaga.

Uprkos agregatu male automobil je zahvaljujući masi od 580kg bio sposoban da ostvari respektabilnih 156km/h, naročito u vidu period i klasu pripada. U duhu tradicije automobila, Sports 800 je ispod haube imao uzdužno motor, a snaga se prenosila na osovinu putem četvorostepenog menjača.

Toyota Sports 800

Za vreme 4 godine Sports 800 je pretrpeo blaže kozmetičke prirode. Proizvodnja je bila u periodu od 1965. do 1969. sa trake su sišla svega primeraka. Automobil je bio namenjen JDM tržištu, sa volanom na desnoj a nekolicina primeraka je stigla na tlo iz promotivnih razloga.

Ipak, misija malog bila je uspešna – Toyotu je u svet sportskih automobila i da je kompanija sposobna da napravi automobil. Svega godinu po uvođenju 800 u proizvodnju, pojavila se i Toyota 2000GT, koja je jezik manjeg brata u klasu superautomobila.

Novih pet slave, Sports 800 dobija godine kada je Toyota na jedne od njih napravila svog prvog hibridnog preteču modernog Priusa. haube se umesto konvencionalnog nalazio turbinski, povezan sa Njegova snaga se prenosila na koji je omogućavao dodatnu kada je potrebna.

Do danas, svom istorijskom značaju, 800 je ostala relativno nepoznata. posebno doprinosi tužna da je sačuvano manje od 10% svih primeraka, od čega je većina u

Ipak, ruku na srce, je sa lakoćom dobio status a posle skoro pola i pravog duhovnog potomka – prvi Toyotin automobil sa motorom još od 1969. godine.

Jovanović/Foto: downshiftmagazine.com; favcars.com;

Toyota Sports 800

Interesting Articles

Tagged as:

Here you can write a commentary on the recording "Toyota Sports 800 | Bokser svog vremena | Trio Driver Blog".

Sign in, to write a review.

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Toyota cars catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars Toyota.