Semua House .

18 Июн 2015 | Author: | No comments yet »
Toyota Hilux Double Cab

Semuahouse melancong ke Bukit Pulau Pinang / Penang

Pulau Pinang merupakan peranginan yang menarik. ini semuahouse melancong ke Pulau khususnya ke Bukit Bendera.

menginap di Hotel Super 8. ni pergi bersama keluarga lebih besar. Semuahouse, anakku, atuk dan opah. super 8 kerana mempunyai double queen hehehehe, sikit sewa bilik. awalnya tidak merancang pergi ke Bukit Bendera bila tengok pagi acam kosong jer aktiviti. mulalah aktiviti google. tempat menarik untuk Anakku pula jenis bangun awal. Hari atau cuti sama bangun pukul 6 pagi baiknya buat sesuatu.

Pagi ahad bila jam dah berbunyi lantas persiapkan untuk pergi ke bukit pulau pinang. Setkan aplikasi dalam smartphone pergi. Hati-hati yer bila guna waze ada 2 jalan ke bukit bendera. satu keretapi kabel, satu tunjuk arah yang pacuan 4 roda. Tak silap ambil yang ada funride destinasinya betul ke keretapi cable car . Sasaran menaiki jam 7 punya kabel huhhuhu.

Sampai saja sudah 7 di keretapi kabel alamatnya Tempat letak kereta ada di sebelah belakang pintu Kena pandu turun pastu belok kiri dan atas bukit sedikit. berpatutan tak pasti berapa.

dijual mengikut umur. dewasa dan warga emas. nenek dapatlaa harga Kanak-kanak Rm4. Dewasa warga emas RM 4. Kesemua perlu tunjuk kad pengenalan. harga berbeza bagi malaysia dan pelancong luar. kerana tidak tahu apa ada di atas sana. Siap bekal untuk sarapan biskut dan lain-lain. Mula-mula nak sekitar stesen. tapi lihat ada bas rombongan belakang. pergi beratur. tak sanggup terlepas keretapi kabel jam pagi. Frekuensi perjalanan kabel berbeza-beza. Masa perjalanan setiap 15 minit. kami awal pagi setengah jam.

Cuaca di atas dingin dan Yang paling menarik permandangan dari keretapi itu sendiri. Lihat kabel, laut, komtar, jambatan pinnang dan lain-lain. Turun dari keretapi kabel ada ruang tinjau. Bergambarlah di kerana masa balik tidak lagi melaluinya.

Toyota Hilux Double Cab

di atas bukit bendera pelbagai aktiviti, pameran dan makan. nyum3. Waktu jam 8 pagi (maaf kiranya Lepas jalan ambil di sekitar bukt bendera terus makan. hehehe. macam ada. makanan di atas, minuman di tingkat layan diri. tedapar kedai cenderahati di sini. minum kopi panas dan bakar. mengamit kelazatan.

Selesai makan semuahouse buggy untuk meninjau jauh apa yang ada di sini. Ini tambahan. Nak boleh tak nak pun ok. Yang jangan jalan kaki. tu, mahu 30 minit pergi patah balik mau 30 minit. muda mudi nak cuba

Dalam jam 11 semuahouse dah bersedia turun. BUkan apa kena check out jam 12 tgh hari. Apapun ada banyak lagi akiviti di Ada pertunjukkan ular, memegang dan bermacam lagi.

Bagi bukit bendera pulau adalah satu tempat mesti dikunjungi jika di Pulau Pinang. Awas yer masa. Kiranya lambat. untuk menaiki Keretapi amatlah panjang. Tak sanggup huuhuhuh.


Selamat Kembara semuahouse

Toyota Hilux Double Cab
Toyota Hilux Double Cab

Interesting Articles



Смотрите также:

Here you can write a commentary on the recording "Semua House .".

Sign in, to write a review.

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Toyota cars catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars Toyota.