Begtest: Toyota Corolla | Vi Bilägare

23 Фев 2015 | Author: | No comments yet »
Toyota Corolla sedan VI

Begtest: Toyota Corolla

är en av världens mest tillverkade presenterad redan 1966. kom Corolla med framhjulsdrift och sålde än tidigare. Generationsbyten skedde 1988, 1993 och 1998 .  Den generationen kom till Sverige och är på flera punkter klart jämfört med tidigare. Corolla 2007 av Auris.


Corolla i tre-och femdörrars halvkombi, som sedan och som femdörrars kombi. En finns också, kallad Verso. Vanligast är halvkombimodellerna.

är flera, vanligast är 1,6-liters som ger 110 hk. En 1,4-liters motor på 97 hk finns liksom 1,8-liters motor på 192 hk i Dieselmotor finns endast kombin, en tvåliters motor på 116 hk, som är ovanlig.

Utrustningsvarianterna är två, Terra och varav den senare är något mer

Den nionde generationen Corolla är roligare att köra än tidigare. En ny ger stadigare väghållning. Styrningen är bra och motorn är pigg i responsen. Men som sina föregångare kan Corolla med bakvagnen i undanmanöver om den är tungt Speciellt vinglig blir generationen av Corolla Verso. fanns inte antisladdsystem början, det kom först under maj på 1,6-liters modellen.

Förarplatsen är tydligt utformad, snygg och lätt att överblicka. fram är bra, men stolarna kan lite svåra att ställa in. är rymligare än tidigare. Där får även plats numera, något som var ovanligt i den här klassen. Däremot är för bagage mindre än tidigare och speciellt konkurrenskraftigt. Här finns det bilar i klassen som har mer att erbjuda.

är också förbättrad jämfört med Corolla fick 2003 en i betyg för krockskyddet av EuroNCAP. rankar Corolla som något än medelbilen sett till som skett i verkligheten.

Det främsta för Toyota Corolla är driftsäkerheten. går nämligen sällan sönder. Det exempelvis Bilprovningens besiktningsstatisik om. från 2002 klarar sig där bättre än genomsnittsbilen. I Vi Bilägares ligger också Toyota bra

Toyota Corolla sedan VI

Därför är det oväntat att en del nyare har drabbats av startproblem.

Rostiga kärvande bromsar är ett problem som många bilar, även Ett tips är att låta verkstaden upp bromsarna vid service. Annars kan och belägg kosta flera om de behöver bytas.

Spruckna kan förekomma på exemplar som rullat Det brukar kosta ett par tusen att åtgärda. Slitna stötdämpare kan finnas, byte kostar 3 000 kr.  Kolla också så att inte slirar. Ett kopplingsbyte kan gå lös på 12 000 kr.

Tvivelaktigt rostskydd är den svagaste Rostskyddet skiljer sig också årsmodellerna. 2002 fick en trea i rostbetyg. Två år senare betyget för Corolla Verso en tvåa. Den svenska behandling som bekostade upphörde under den tiden.

Corolla saknar nu behandling i balkarna under Underredets slitskydd är också Minus blir det också för bak som lätt suger åt sig fukt. Verso från 2002 har i plåt, en klassisk rostfälla. Den Corollan har däremot en bensintank i som inte rostar. Plus får också för en välbyggd konstruktion med få i karossen samt för bra limning i och vaxbehandling i nederkant. Rostskyddet är bättre än på tidigare generationer.

Corolla är en mycket populär bil i hand tack vare den kvaliteten. Andrahandsvärdet har varit bra. Hos vissa handlare det brist på begagnade Corolla 2002 och senare. Något som leder till höga och kärv prutmån. Begpriserna skyhögt över många av men i gengäld kan också Toyotahandlarna bra garantier på sina begbilar. som rullat som hyrbilar eller bör dock vara betydligt prissatta.

Toyota Corolla sedan VI

Interesting Articles

Here you can write a commentary on the recording "Begtest: Toyota Corolla | Vi Bilägare".

Sign in, to write a review.

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Toyota cars catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars Toyota.