Toyota AA — 1936 — Enfuse HDR | Flickr — Photo Sharing!

26 Мар 2015 | Author: | No comments yet »


Toyota AA

Toyota AA — 1936 Enfuse HDR

Any hope of finding an example of the very first passenger car, the AA, somewhere in the had long since been Even the Toyota factory in Japan had to have a replica However, around 2008 AA suddenly surfaced in the Russian of Vladivostok. It had been owned by a farmer since World War II and was brought to Russia with the of war. The car was used extensively on the and had been heavily modified. The into its history is still

The Toyota was acquired by the Louwman from the grandson of the original It took seven months to the car to the Netherlands. The Russian Ministry of had to give its consent for the car to be exported as it was than fifty years The car was driven from Vladivostok to and was then transported to the Netherlands by

Not only is this the oldest, but it is the only pre-war Toyota in the known to exist.

The Toyota AA was from 1936 to 1943 and was with a 3.3 six-cylinder engine 62 hp. Its design was inspired by the Chrysler Approximately 1,400 examples manufactured. Apart from the AA there was also a cabriolet the AB.

Vrijwel niemand had verwacht dat er ergens op de wereld nog een origineel van het allereerste personenautomodel van Toyota zou de AA. Het Toyota-fabrieksmuseum in Japan heeft een replica laten vervaardigen.

Toyota AA

2008 duikt deze AA op in het Russische Wladiwostok. Hij was sinds de Wereldoorlog eigendom van een Siberische en is waarschijnlijk als oorlogsbuit naar gekomen. De auto heeft op het land gereden en is inmiddels gemodificeerd. Het onderzoek naar de is nog gaande.

De Toyota is door het Louwman rechtstreeks overgenomen van de kleinzoon van de eigenaar. Het heeft zeven geduurd om de auto in Nederland te Onder meer moest het ministerie van Cultuur toestemming om de auto te exporteren, omdat meer dan vijftig jaar oud De auto is per trein van Wladiwostok Moskou gereden en daarna per naar Nederland.

Behalve de oudste is dit ook de enig vooroorlogse Toyota ter wereld.

De AA is gemaakt van 1936 tot 1943 en was van een 3,3 zescilinder motor van 62 pk. Het ontwerp is op dat van de Chrysler Airflow. Er zijn 1.400 exemplaren vervaardigd. de AA sedan was er ook een cabrioletversie, de AB.

Toyota AA
Toyota AA
Toyota AA
Toyota AA

Interesting Articles

Tagged as:

Here you can write a commentary on the recording "Toyota AA — 1936 — Enfuse HDR | Flickr — Photo Sharing!".

Sign in, to write a review.

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Toyota cars catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars Toyota.